Verkkokaupat ovat kasvattaneet suosiotaan räjähdysmäisesti ja ovatkin muuttuneet merkittäväksi liiketoiminnan osa-alueeksi useimmille yrityksille. Samalla kun verkkokaupat tarjoavat valtavia mahdollisuuksia, tuovat ne myös mukanaan uusia haasteita ja monimutkaisuutta liiketoiminnalle. Tästä syystä toiminnanohjausjärjestelmä (ERP) on miltei välttämätön osa modernia verkkokauppaa. Alla tarkastelemme miksi ERP on tärkeä ja miksi sen tulisi olla mukana liiketoiminnan alkumetreiltä lähtien.

Tilanne 1. Verkkokaupassa on virheellisiä tuotetietoja ja varastosaldot eivät täsmää

Puutteellinen tai kokonaan puuttuva ERP-integraatio voi johtaa virheellisiin tuotetietoihin, varastonhallinnan ongelmiin ja virheellisiin tilaustietoihin. Tästä usein seuraa väärintoimitettuja tuotteita, myöhästyneitä toimituksia ja asiakastyytymättömyyttä, jolloin käyttökokemus heikkenee.

ERP-integraatio: Aidosti toimiva ERP-integraatio pitää huolen, että kaikki tuotetiedot liikkuvat verkkokaupassa reaaliajassa ja ovat tällöin aina oikein. Näin asiakastyytyväisyys pysyy hyvänä ja tilaukset oikeina. Tietojen oikeellisuuden lisäksi nopea reagointi ja päätöksenteko ovat elintärkeitä. ERP tarjoaa aidosti reaaliaikaista tietoa kaikista liiketoiminnan osa-alueista, minkä avulla voit tehdä perusteltuja päätöksiä nopeasti. Tämä auttaa muun muassa tilausprosessin virtaviivaistamisessa ja asiakaspalvelun parantamisessa.

Tilanne 2. Työaikani kuluu siihen, että syötän samoja tietoja useisiin eri järjestelmiin.

Työntekijät suorittavat manuaalisia prosesseja eri järjestelmien välillä. Heillä voi kulua useita tunteja päivittäin siihen, että he kopioivat ja liittävät samoja asioita paikasta toiseen. Tämä vie turhaa aikaa ja altistaa inhimillisille virheille.

ERP-integraatio: Toiminnanohjausjärjestelmä verkkokaupan taustalla mahdollistaa yrityksen resurssin tehokkaan hallinnan. Se kattaa kaiken aina varastoista ja tuotannosta taloushallintoon asti. Tämä on erityisen tärkeää verkkokaupoille, jotka käsittelevät suurta data määrää (tuotteet, tilaukset, asiakastiedot jne.) ERP auttaa optimoimaan varastonhallinnan ja seurantajärjestelmät mikä puolestaan parantaa toimitusketjun tehokkuutta.

Tilanne 3.  Asiakas soitti ja kysyi tuotteen ominaisuuksista, sekä varastotilanteesta. Pystyin palaamaan hänelle vasta tunnin päästä, koska en löytänyt tuotteita hyllystä. Tuotetiedotkin olivat hukassa.

Ilman reaaliaikaista tiedonvaihtoa verkkokaupan ja ERP-järjestelmän välillä, asiakaspalvelu ja päätöksenteko voivat hidastua. Lopulta tämä näkyy myös liiketoiminnan heikentymisenä.

ERP-integraatio: Ymmärtämällä asiakkaidesi tarpeita ja käyttäytymistä voit tarjota parempaa palvelua ja henkilökohtaista kokemusta. Toiminnanohjausjärjestelmään integroitu verkkokauppa mahdollistaa asiakastiedon yhtenäisen hallinnan ja analyysin. Näin voit tarjota räätälöityjä tuotteita ja palveluita, parantaa asiakastyytyväisyyttä ja lisätä asiakasuskollisuutta.

Tilanne 4. Olemme investoineet verkkokauppa-alustaan valtavan määrän rahaa, mutta se ei ole integroitavissa yhteenkään ERP-järjestelmään, jota kasvumme tällä hetkellä vaatisi.

Puutteellinen tai kokonaan puuttuva integraatio saattaa rajoittaa yrityksen kasvumahdollisuuksia ja hankaloittaa uusien myyntikanavien tuotevalikoimien ja toimipisteiden lisäämistä.

ERP-integraatio: Oikein valittu, alusta asti mukana oleva ERP-järjestelmä kasvaa liiketoimintasi mukana. Voit lisätä uusia myyntikanavia, tuotevalikoimia ja toimipisteitä saumattomasti. Tämä tekee yrityksesi skaalautumisesta helpompaa ja kustannustehokkaampaa.

Tärkeimmät tekijät hyvään integraatioon:

  • Yhteensopivuus: Valitse ERP, joka sopii yhteen valitsemasi verkkokauppa-alustan kanssa.
  • Reaaliaikainen synkronointi: Tiedon on siirryttävä verkkokaupan ja ERP:n välillä reaaliajassa, jotta tiedot ovat aina oikein ja ajan tasalla.
  • Turvallisuus: Tietoturva on ensiarvoisen tärkeää. Varmista, että integraatio on suojattu ja että asiakastiedot ovat turvassa.

Verkkokaupan ja toiminnanohjausjärjestelmän integrointi on välttämätöntä, jotta voit saavuttaa tehokkuutta ja menestystä nykypäivän kilpailluilla markkinoilla. ERP ei ole vain liiketoiminnan hallintajärjestelmä. Se on myös strateginen kumppani, joka tukee kasvua ja mahdollistaa paremman asiakaspalvelun. Sen vuoksi se on hyvä olla mukana liiketoiminnan alusta asti, jotta voit hyödyntää sen tarjoamat edut täysimääräisesti.

Oscar Software tarjoaa aidosti toimivan sekä toiminnanohjausjärjestelmän, verkkokauppa-alustan ja alustat yhdistävän aidosti toimivan integraation. Jos kiinnostuit, kysy lisää asiantuntijoiltamme!