Verkkokaupan perustaminen – projektin toteuttaminen

Verkkokauppaprojektin toteutuksesta tekninen ja graafinen osuus on verkkokauppatoimittajan tehtävä, mutta jotkin vaiheet ovat myös verkkokauppiaan vastuulla. Niistä aikaa vievin on tuotetietojen syöttäminen verkkokauppaan. Alkuvaiheessa tämä vaihe vie helposti yllättävän paljon aikaa, mutta älä yritä oikaista sieltä mistä aita on matalin, vaan kirjoita kaikista tuotteista kattavat tuotekuvaukset ja lisää niihin hyvät tuotekuvat. Tuotekuvauksella ja tuotekuvilla on erittäin tärkeä tehtävä verkkokauppasi myynnin kannalta. Jos budjetissa on varaa etkä itse ehdi kunnolla paneutua asiaan, voit harkita myös myyntitekstien kirjoittamiseen erikoistuneen verkkokirjoittajan palveluiden ostamista. Hyvillä myyvillä tuotekuvauksilla voit merkittävästi parantaa verkkokaupan konversiotasoa ja myyntiä.

Verkkokauppiaan tehtävä on myös laatia verkkokaupan toimitusehdot. Netistä löytyy valmiita pohjia toimitusehtojen laatimiseen. Sisältö on helppo muokata verkkokauppasi toiminnan mukaiseksi.

Huomaa myös, että verkkokaupan sivuilla täytyy olla myös henkilötietolain mukainen tietosuojaseloste.

Projektin toteutusvaiheessa verkkokauppiaan tulee myös lisätä yrityksen tiedot verkkosivuille. Asiakkaan luottamusta verkkokauppaa kohtaan parantaa, jos sivuilla on näkyvissä kattavasti yrityksen tiedot: osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, valokuvia liikkeestä ja yrittäjästä/henkilökunnasta, sekä taustatietoja yrityksestä. Kerro yrityksesi ”tarina” ja luo samalla mielikuvaa siitä, että verkkokauppasi on jotain enemmän kuin ”pelkkä verkkokauppa”.

© Vesa Nippala